020 - 760 38 85 info@keenr.nl
Deel dit bericht

Waarom marketing uitbesteden? Voor- en nadelen.

Ons hart gaat alleen al sneller kloppen bij het woord Marketing. Maar als ondernemer steek jij het liefst jouw tijd en energie in datgene wat jouw hart sneller doet slaan. Dat snappen wij. Toch merk je al snel dat de focus verschuift wanneer je met je business wilt groeien. Al die kostbare uren en euro’s gaan opeens naar het neerzetten van een stevig merk en het bereiken van klanten. Wat doe je als jouw passie en kennis daar niet ligt?

Wij van Keenr, zijn groot voorstander van het uitbesteden van je marketing behoeftes. Maar dat hoeven wij jou, als Marketing as a Service bureau zijnde, natuurlijk niet te vertellen. Wat zijn nu de voor- en nadelen voor jou als ondernemer? Keenr zet ze voor je op een rijtje, dan hoef jij dat niet te doen 😉

Nadelen uitbesteden online marketing

Voordat je überhaupt overweegt om je marketing uit te besteden is het goed om je bewust te worden van de nadelen. Het heeft tenslotte voor niemand zin om een online marketing bureau in te schakelen als dat simpelweg niet past bij jouw situatie. Zo kun je voor jezelf nagaan waar je staat en deze punten bij het aangaan van een samenwerking met een outsourcingspartner in het achterhoofd houden.

1. Je bouwt geen kennis op in de organisatie

Handig om overal een mannetje voor te hebben, maar dat betekent ook dat er binnen de organisatie zelf geen kennis wordt opgebouwd over het desbetreffende onderwerp. En dat is helemaal lastig met zo’n grijs gebied als online marketing. Want hoe toets je dan of de keuzes die een ander voor je maakt de juiste zijn? Neem daarom altijd een partij in de armen die openheid van zaken biedt, die kennis deelt en vertrouwen geeft. Zo voorkom je de welbekende blinde vlek.

2. Te weinig feeling voor het bedrijf en/of product

Iemand die bij jou op kantoor zit en betrokken is bij de alledaagse zaken zal sneller een gevoel ontwikkelen voor het product en de aanwezige bedrijfscultuur. Wanneer een specialist wordt ingevlogen voor een project kun je dit niveau niet zo 1,2,3 realiseren. Het is goed om jezelf af te vragen in hoeverre dit een vereiste is en welke oplossingen er zijn om een externe marketeer zo veel mogelijk bij het dagelijkse reilen en zeilen te betrekken voor een optimale integratie.

3. Uitbesteden van marketing kan oplopen in de kosten

Het is belangrijk om onderzoek te doen naar de prijs-constructies van verschillende marketingbureaus. Deze lopen soms flink uiteen en in sommige gevallen kan het aan het eind van de rit opeens hoog uitvallen. Hierdoor weegt jouw beslissing rondom het uitbesteden van marketing een stuk zwaarder. Uiteraard moeten de kosten wel opwegen tegen het resultaat. Vooraf weten waar je aan toe bent wat betreft de investering, de tarieven en wat je er precies voor terugkrijgt is daarom cruciaal. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Voordelen uitbesteden online marketing

Passie is de drijfveer voor het starten van je business. Super mooi, maar met passie alleen komt er geen brood op de plank. Met klanten wel. Grote kans dat als je dit artikel leest, je waarschijnlijk al voelt dat het anders kan. Met een outsourcingspartner aan je zijde kun jij je weer met volle vertrouwen focussen op de kern van jouw bedrijf. Maar daarnaast biedt een Marketing as a service bureau zoals Keenr je nog tal van andere voordelen:

1. Een bibliotheek vol aan kennis

Het is geen vraagstuk meer waar ons uiteenlopende team vol specialisten warm voor lopen. Onze slimmeriken weten precies wat er nodig is en denken goed na over jouw specifieke marketingdoel(en). Op basis van onze actuele en uiteenlopende kennis en hands-on ervaringen zien wij de mogelijkheden in elke situatie. Niet alleen kun je jouw marketingactiviteiten met een gerust hart uit handen geven, je hebt ook altijd een bak aan kennis en inzicht tot je beschikking. Fijn als je zelf door de bomen het bos niet meer ziet.

2. Meer resultaat en lagere kosten

Omdat onze marketing slimmeriken verstand van zaken hebben weten we wat er beter wel en niet kan. Dat scheelt niet alleen tijd en gedoe, maar vooral geld. Onze marketing experts weten wat het betekent om kwaliteit te leveren en daar sturen we actief op aan. We verkwisten geen tijd aan rapporteren en optimaliseren op basis van nietszeggende cijfers en conclusies. Door het juist inrichten en organiseren van jouw marketingactiviteiten, kanalen en tools kunnen wij de kosten drukken en meer resultaat behalen.

3. Alleen dat wat nodig is

Soms is het lastig in te schatten hoeveel tijd je moet reserveren voor marketing. Bij het aannemen van iemand zit je echter wel vast aan het aantal uren. Bij het uitbesteden van jouw marketing werkt dat anders. Dat gaat op projectbasis of op basis van een abonnement die je per maand kunt aanpassen of opzeggen. Ook bepaal jij hoe je de samenwerking voor je ziet: bij jou op kantoor, op afstand of een combinatie. Het uitbesteden van marketing biedt zo meer flexibiliteit en sluit beter aan bij jouw situatie.

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn van het uitbesteden van je online marketing kun je makkelijker de afweging maken. Heb jij er vertrouwen in dat de voordelen zwaarder wegen en je de nadelen prima kunt tackelen? Dan is er nog maar één vraag die overblijft: ben jij er klaar voor om te investeren in een outsourcingspartner? Keenr helpt je graag verder.


Deel dit bericht