020 - 760 38 85 info@keenr.nl

Marketing expert

Je kunt er echt niet meer onderuit; marketing is een essentieel onderdeel geworden van je bedrijf. Logisch dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Want waar moet je beginnen en hoe haal je de juiste marketing expertise in huis? Het liefst zou je alle benodigde skills in één enkele persoon zien. Een generalist én specialist. Dit groeiende eisenpakket leidt ertoe dat het nog ingewikkelder is geworden om de perfecte marketeer te vinden. Oftewel, het schaap met de vijf poten. 

Hoe kun je dit nu het beste aanvliegen als de druk en het belang van marketing blijft toenemen? Keenr helpt je allereerst met een stukje bewustwording en neemt je in deze blog mee in de alternatieve opties.

De medior marketeer bestaat niet

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: het schaap met de vijf poten lijkt onvindbaar omdat het ook zo is. ‘We zijn allemaal op zoek naar operationele marketeers die tevens strategisch kunnen meedenken en hier een aantal jaar ervaring in hebben.’ volgens ondernemers Mattijs en Roderik (oprichters van Keenr, Leaped, Liftoff Marketing & Sennasearch) is het niet alleen bijna onmogelijk om aan deze onrealistische functieomschrijvingen te voldoen, maar doordat organisaties te vaak deze eisen stellen zijn er in Nederland simpelweg amper tot geen medior marketeers meer te bekennen. 

En de oplossing hiervoor wordt te weinig geboden. Moet je dan maar gewoon in zee gaan met een marketing bureau? Ook dan is de kans groot dat je alsnog het tarief van een senior betaalt terwijl de werkzaamheden bij lange na niet altijd van die aard zijn. Maar hoe zorg je er dan voor dat je voorzien wordt in al je marketing behoeftes?

Nieuw marketingtalent op de markt

Hoog tijd om de vinger op de zere plek te leggen. Mattijs en Roderik gingen op zoek naar een oplossing om de kloof tussen de junior marketeer – die met te weinig ervaring nergens aan de bak komt en daardoor niet genoeg vlieguren maakt – en de dure senior marketeer – die vaak alleen op de strategie maar niet op de uitvoering zit – te overbruggen. Met Leaped leiden ze nu middels een intensieve training geschikte kandidaten op tot online marketeers om ze vervolgens bij verschillende opdrachtgevers te plaatsen. 

De gouden combinatie die Mattijs en Roderik op poten hebben gezet maakt het mogelijk om de beste online marketing junioren op de markt aan te bieden doordat Leaped fungeert als opleider én recruiter. Resultaat; nieuw maar daadkrachtig marketingtalent van hoge kwaliteit.

Het Junior-Senior model: In-house en op afstand

Aan de andere kant is daar Keenr, een outsourcing partner vol senioriteit die een organisatie kan ontzorgen op het gebied van marketing. Door de krachten van een senior van Keenr te bundelen met die van een junior van Leaped kunnen zij samen bieden waar zo vaak om gevraagd wordt: de medior marketeer. Keenr doet dat voor een vast bedrag per maand tegen de kosten van de medior marketeer. Hoe het precies werkt? De senior is remote actief, stelt de kaders middels een strategie en plan van aanpak en stuurt de junior hierop aan. De junior is in-house of remote inzetbaar en verantwoordelijk voor het uitvoeren van het plan van aanpak. 

Het voordeel zie je niet alleen terug in de kosten, maar ook in de slagkracht van de organisatie. Beslissingen zijn snel gemaakt en de junior en senior doen waar ze goed in zijn. Beiden kunnen zo floreren en tijd optimaal benutten. En doordat kennisoverdracht in het DNA van alle zusterbedrijven zit, houdt zowel de senior als de junior kennis niet voor zichzelf, maar deelt die met de opdrachtgever. Op den duur heb je ze dus niet of nauwelijks meer nodig doordat je organisatie zelf ook in kennis en kunde is gegroeid. 

‘Dat is een synergie waar wij warm voor lopen.’ Met deze super slimme aanpak zorgen Mattijs & Roderik ervoor dat jij eindelijk kunt stoppen met het zoeken naar het schaap met de vijf poten en nu echt stappen kunt gaan zetten met marketing.

Benieuwd naar wat Keenr voor jouw organisatie kan betekenen? Mattijs & Roderik gaan graag met je in gesprek!