020 - 760 38 85 info@keenr.nl
Deel dit bericht

Wat is Marketing as a Service

De marketingbureaus vliegen als paddenstoelen uit de grond. Van online marketing tot de full-service bureaus. Er zijn ontelbare mogelijkheden, dus voor ieder wat wils zou je zeggen…

Maar bij welk bureau ben jij nu aan het juiste adres? Een nieuwe vorm van outsourcing is Marketing as a Service (MaaS), wat net even een stapje verder gaat dan een online marketingbureau.

Online marketingbureau vs Marketing as a Service

Het zit namelijk zo: een online marketingbureau werkt op uurbasis, waarbij de prijs varieert tussen de €30,00 en €150,00. Het prijsverschil zit met name in het niveau van de benodigde expertise en het type specialist dat er gezocht wordt. Marketing as a Service daarentegen is een vorm van dienstverlening waarbij je de beschikking krijgt over een volledig extern marketingteam aan specialisten. Zij ontwikkelen een marketingstrategie om vervolgens met online marketingdiensten de doelen te behalen. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van het externe marketingteam.

Alles onder één dak

Het verschil tussen een online marketingbureau en een Marketing as a Service bureau zit ‘m dus voornamelijk in het aanbod van het bureau. Daarbij helpt dit type bureau bij het ontwikkelen van een marketingstrategie, aangezien dit tot het full-service pakket hoort. In tegenstelling tot een ‘normaal’ online marketingbureau, biedt het dus méér kennis en méér specialisatie. En bij een online marketingbureau zijn niet altijd alle specialisaties in huis waar je naar zoekt. Hierdoor ontkomt je er vaak niet aan om meerdere bureaus in te huren om aan alle specialisaties te kunnen voldoen.

Het bouwen van een fundering

Niet alleen de prijs en het aanbod verschilt, ook de focus. Een online marketingbureau werkt op basis van een opdracht en doet de uitvoering op basis van de aanwezige expertise. Er wordt minder naar het totaalplaatje gekeken. De focus van een Marketing as a Service bureau ligt op een langdurige samenwerking met een vast maandbedrag; om wederzijds vertrouwen op te bouwen én om samen een goede fundering te leggen. Zo werk je samen aan de toekomst waarin je het uiteindelijk zelf kunt gaan onderhouden.

Waarom kiezen voor Keenr?

Momenteel zijn er ruim 30.000 online marketingbureaus in Nederland. De keuze is dus reuze. Waarom dan kiezen voor Keenr?

Voor een vast bedrag per maand beschik je over het gehele team marketingexperts van Keenr. Zij leggen de focus op de strategie en het inzetten van marketingmiddelen die bijdragen aan het behalen van de jaarlijkse bedrijfsdoelstellingen. Bij deze service heb je toegang tot alle relevante marketingkennis en geavanceerde technologie. De expert houden hun kennis daarbij niet voor zichzelf. We delen wat we weten en werken zo ook aan de (online) marketingkennis van jouw organisatie.

Daarnaast heeft Keenr goed opgeleide junior online marketeers in huis die door de senior online marketeers (en strategen) worden begeleid. De combinatie van ervaren professionals en de frisse blik van jonge talenten zorgt voor een krachtig team. Samen met de klant wordt de samenstelling op de opdracht afgestemd. Zo kan de junior marketeer zowel op afstand als in-house voor jou aan de slag gaan.

Een win-win situatie!

Omdat je geen tijd hoeft te steken in het aannemen van goed personeel en deze ook niet hoeft te begeleiden, houd je tijd over om andere belangrijke zaken op te pakken. Zoals het runnen van je onderneming en doen waar je echt goed in bent.

Nieuwsgierig naar deze manier van samenwerken? Neem (vrijblijvend) contact met ons op voor meer informatie.


Deel dit bericht