020 - 760 38 85 info@keenr.nl

Marketing Slimmerik

Ontmoet: Esmée Verhoef

Verzot op: in de buitenlucht zijn en genieten van de natuur

Slimmerik op het gebied van: Social Media en projectmanagement

 

Waarom heb jij een passie voor marketing?

De basis van marketing ligt voor Esmée bij het vertellen van verhalen. ‘Ik zie het vertellen van verhalen als de manier waarop mensen communiceren. Met verhalen betrekken we anderen bij onze kijk op het leven en inspireren we elkaar.’ En dat is precies waar ook de basis van marketing ligt. Achter ieder merk zit een verhaal, en door dat strategisch in te zetten, kun je je doelgroep inspireren. Daarnaast is de combinatie tussen het creatieve aspect van het verhaal en het pragmatische aspect van de strategie wat marketing zo interessant maakt voor Esmée.

Hoezo blink jij uit op het gebied van Social Media en projectmanagement?

Esmée is van nature een persoon die graag het overzicht houdt, in alles wat ze doet. Als projectmanager weet ze snel in te schatten welke taken er gedaan moeten worden en wiens krachten waar liggen. ‘Ik ben een echte aanpakker. Omdat ik projecten in het geheel bekijk en vervolgens de taken verdeel, zorg ik ervoor dat het in beweging komt.’ Vooral op het gebied van Social Media heeft Esmée veel ervaring. Van strategie tot creatie en van paid tot organic, Esmée kan over het hele spectrum meepraten.

Met wat voor vraagstukken help jij klanten?

Esmée is bij veel verschillende projecten betrokken in verschillende mate. ‘Geen dag is hetzelfde, en de opdrachten al helemaal niet. Ik werk nu bijvoorbeeld aan de gehele digitalisering van een merk, maar soms beperkt de opdracht zich tot enkel een Social Media strategie. De afwisseling hierin maakt het juist leuk.’

Wat is een van de leukste opdrachten waar je aan hebt mogen werken?

Dat zijn natuurlijk de meest uitdagende en bijzondere opdrachten. ‘Voor een nieuwe klant zijn we bezig met een grootschalige opdracht. Het is een interessante uitdaging om ervoor te zorgen dat alle kanalen geoptimaliseerd zijn en op elkaar aansluiten. Dan is het fijn dat je in een team werkt en in goed contact staat met de opdrachtgever. Doordat we er samen aan werken, wordt het beetje bij beetje een steeds beter eindproduct. Daar haal ik veel voldoening uit.’ 

Welke ontwikkelingen binnen projectmanagement en Social Media mogen opdrachtgevers niet missen?

Facebook en Instagram zijn allang niet meer de enige kanalen die interessant zijn voor marketingdoeleinden, maar toch beperken veel bedrijven zich wel tot deze twee Social Media. Onder andere Pinterest en TikTok zijn interessant om in de gaten te houden volgens Esmée. ‘Bedrijven doen er goed aan om op deze trends in te spelen. Er mag meer geprobeerd worden om klanten op een unieke manier te bereiken, te verrassen en op te vallen. Je kunt met zo’n app veel meer dan enkel een bericht plaatsen.’ De mogelijkheden zijn eindeloos nu er ook steeds meer sprake is van integratie van third party software. Esmée voorspelt dat het zal niet lang duren voordat je bijvoorbeeld een workshop via Pinterest kan volgen.

Op welk vlak wil jij je nog verder ontwikkelen?

Dat antwoord heeft Esmée snel klaar: ze wil graag nog beter worden in het uitstippelen van een gehele marketing strategie. Hier komt die intrinsieke behoefte van overzicht houden weer om de hoek kijken: ‘Ik wil breder kunnen inzetten dan alleen op de socials en nadenken hoe ik voor een merk een bepaalde doelstelling kan bereiken op basis van alle kanalen.’

En, ga je vandaag nog wat leuks doen na werk?

Het is nu nog lekker weer, dus daar gaat Esmée nog zeker even van genieten. ‘Ik trek zo mijn skeelers aan voor een rondje door de polder!’