020 - 760 38 85 info@keenr.nl
Deel dit bericht

Search Engine Optimisation (SEO) is een onmisbaar onderdeel van online marketing. Het is een onderdeel van Search Engine Marketing (SEM) dat gericht is op het optimaliseren van de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten van zoekmachines. Het doel is de kwaliteit en kwantiteit van het verkeer naar een website te verbeteren door middel van organische zoekresultaten. In deze blog zullen we het belang van SEO en enkele belangrijke aspecten aankaarten.

Waarom is SEO belangrijk?

Consumenten gebruiken steeds vaker het internet om informatie te vinden over producten en diensten die ze nodig hebben of geïnteresseerd in zijn. Volgens scherponline verwerkt Google, de meest populaire zoekmachine, ongeveer 75.000 zoekopdrachten per seconde. Als bedrijf is het daarom van uiterste belang om zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van Google.

SEO kan helpen om de zichtbaarheid van een website te vergroten door de website hoger te rangschikken in de zoekresultaten. Een hogere ranking in de zoekresultaten betekent meer verkeer naar de website en meer kansen om nieuwe klanten te werven. Want zeg nou zelf, hoe vaak scroll jij door naar de tweede pagina?

Hoe werkt SEO?

SEO bestaat uit drie aspecten:

  1. Techniek
  2. Autoriteit
  3. Content

De drie aspecten van SEO: Techniek, Autoriteit en Content

We leggen je graag verder uit hoe je deze drie aspecten kan optimaliseren om jouw SEO te verbeteren.

Technische optimalisatie

Het eerste aspect van SEO is de technische optimalisatie, dit omvat onder andere de website-snelheid, responsiviteit en website-architectuur. Technische optimalisatie is van groot belang, omdat het ervoor zorgt dat zoekmachines de website kunnen crawlen en indexeren en zo de webpagina’s tussen de zoekresultaten kan zetten.

Autoriteit

Om de autoriteit te verbeteren van jouw website is linkbuilding, het verkrijgen van links van andere websites naar je eigen website, belangrijk. Hierbij is het aantal en de kwaliteit van de links van groot belang voor de ranking van de website. Dit komt doordat zoekmachines links naar een website beschouwen als een indicatie van de kwaliteit en relevantie van de website. Meer weten hoe je linkbuilding goed kan aanpakken? Lees hier onze blog over linkbuilding.

Contentoptimalisatie

Het laatste aspect is content, om dit te optimaliseren is het belangrijk om de inhoud van de website relevanter te maken voor de zoekopdrachten van gebruikers. Dit kan je goed doen door de juiste zoekwoorden te gebruiken in de tekst, het toevoegen van titels en meta beschrijvingen, het gebruik van kopjes en afbeeldingen.

Wil je nu ook hoger ranken in de zoekmachines, maar kan je nog wel wat hulp gebruiken? Bij Keenr denken wij graag met jou mee! Neem contact met ons op en dan kijken we samen hoe we jouw bedrijf kunnen laten groeien!


Deel dit bericht