Recruitment marketing of job marketing,
Wat is het verschil en wat levert het op?

Job marketing is een onderdeel van recruitment marketing. Het doel is gericht op het vermarkten van een baan aan een specifieke doelgroep. Recruitment marketing bevat een totale marketing strategie en Job marketing focust dieper op de aantrekkelijk positioneren van een baan. Daarbij spelen we in op interesses, wensen en behoeften van de doelgroep. Bij job marketing is het doel kandidaten vinden, aantrekken, betrekken en koesteren zodat die kandidaten worden omgezet naar gekwalificeerde sollicitanten.

Aanvraag formulier gratis recruitment marketing scan

De recruitment marketing scan omvat:

  • Een doelgroep analyse
  • Berekening van het potensieel bereik
  • Schatting van de recruitment marketing kosten

Job marketing op apps, facebook én linked-in

Om niet alleen de actieve, maar ook de latente doelgroep te benaderen is adverteren op de social media kanalen een perfecte uitkomst. Deze latent werkzoekende is niet direct op zoek naar een nieuwe vacature, maar kan bij een passende vacature die aansluit bij de behoefte wel geinteresseerd raken. Keenr heeft zich gespecialiseerd in op maat gemaakte campagnes om deze beide doelgroepen te bereiken. Creativiteit en inlevingsvermogen zorgen dat wij jouw boodschap (Employer brand) bij de juiste doelgroep over brengen.

Om talent te werven is tegenwoordig meer nodig dan alleen het plaatsen van een vacature. Om de aandacht te trekken van een kandidaat die keuze heeft uit meerdere opties is het van belang dat je met jouw bedrijf zichtbaar bent en een verhaal kan vertellen waarom jij nu zo’n fantastische werkgever bent. Voor effectieve campagnes adviseren wij in de ideale online marketingmix.

l

INVENTARISATIE

Doelgroepselectie Relevante mediakanalen selecteren Recruitmentcampagne
samenstellen Wervingsadvies

AANPAK

Optimale vacaturetekst posten Vacature plaatsen op jobboards Campagne
optimalisatie

RESULTAAT

Kortere time – to – hire / kostenbesparing Succesvolle invulling van de
vacatures Rapportages resultaten / inzicht