Remarketing, voor het bereiken van geïnteresseerden

Je kunt je wel voorstellen dat lang niet elke bezoeker van de website gelijk bij het eerste bezoek converteert. De kans is groot dat hiervoor meerdere contactmomenten met het bedrijf nodig zijn voordat deze potentiële klant overgaat tot actie.

Voor vrijwel alle bedrijven is het gebruik van remarketing daarom erg interessant. Potentiële klanten die jouw website al eerder hebben bezocht kunnen hiermee opnieuw worden benaderd. Remarketing is mogelijk met banners maar ook met het search advertenties. Hiervoor wordt het Google Display Netwerk en het Google Search Netwerk gebruikt.

 

Display remarketing

Display advertenties zijn banners die tevoorschijn kunnen komen op verschillende websites. Google gebruikt voor het uitserveren van remarketing banners het Google Display Netwerk. Dit Display Netwerk bestaat uit een grote verzameling van partnerwebsites van Google. Voorbeelden van websites zijn Marktplaats, Telegraaf, nu.nl en YouTube. Daarnaast zijn er nog vele andere websites, blogs en fora met uiteenlopende onderwerpen waarop de banners kunnen worden uitgeserveerd.

Bij display remarketing worden deze banners vertoond op de websites die de potentiële klant bezoekt. Omdat de potentiële klant jouw website al eerder heeft bezocht zal er herkenning ontstaan bij het zien van de banner. De kans dat deze personen op de banner klikt en daarmee opnieuw de website bezoekt, is dan ook groter dan bij iemand die de website nog nooit heeft bezocht.

 

Search remarketing

Ook bij search campagnes is remarketing mogelijk. Door een speciale campagne op te zetten voor potentiële klanten (consumenten die al eerder jouw website hebben bezocht) kun je jouw advertentieteksten beter richten op deze groep. Ook kan je er voor kiezen om een hoger bod in te stellen om de kans te vergroten om deze doelgroep opnieuw te bereiken.

 

KeenR stelt je remarketing in

De specialisten van KeenR weten precies hoe de remarketing-list van jouw website geïmplementeerd moet worden voor de remarketing-campagne. Daarnaast zorgen wij dat je op de hoogte wordt gehouden van de prestaties van de verschillende campagnes.

Rapportages

Maandelijks krijg je een rapportage waaruit blijkt hoe jouw remarketingcampagne heeft gepresteerd.

Optimalisatie

Waar nodig worden de remarketing campagnes gepersonaliseerd en geoptimaliseerd.

Social media

KeenR kan je adviseren om remarketing in te zetten op social media. Ook dit kunnen wij voor je instellen zodat je potentiële klanten opnieuw worden benaderd.