Adverteren op TikTok

Stylish trendy woman recording dance video for social media account on phone.

TikTok is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire sociale media platforms ter wereld. Volgens Fingerspitz zijn er in Nederland alleen al maar liefst drie miljoen TikTok gebruikers, waarvan meer dan de helft (1,6 miljoen) dagelijks actief is. Daarom is het geen verrassing dat bedrijven de potentie van TikTok hebben ontdekt voor adverteren. In deze blog zullen we kijken naar de verschillende manieren waarop bedrijven kunnen adverteren op TikTok en hoe dit hen kan helpen om hun doelgroep te bereiken.

Wat is TikTok?

TikTok is een social media platform waar gebruikers korte video’s kunnen maken en delen. Het werd in 2016 gelanceerd in China onder de naam Dou Yin en is sindsdien wereldwijd populair geworden onder de naam TikTok. In Nederland is de grootste groep gebruikers 18-29 jaar, waarvan 56% vrouw is. 

Adverteren op TikTok

TikTok biedt bedrijven verschillende manieren om te adverteren op het platform. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

 1. In-Feed advertenties: Dit zijn advertenties die verschijnen tussen de video’s van gebruikers in de “Voor Jou” feed. In-Feed advertenties kunnen worden overgeslagen door gebruikers en kunnen verschillende lengtes hebben, van 5 tot 60 seconden.
 2. Brand Takeovers: Dit zijn full-screen advertenties die verschijnen wanneer gebruikers de app openen. Brand Takeovers zijn exclusief en kunnen een afbeelding of video bevatten die doorlinkt naar een specifieke landingspagina.
 3. Hashtag Challenges: Dit is een manier om gebruikers uit te dagen om deel te nemen aan een specifieke uitdaging die verband houdt met het merk of product. Hashtag Challenges kunnen worden gepromoot in de app en worden gebruikt om gebruikers te betrekken bij het merk.
 4. Branded Lenses: Dit zijn augmented reality (AR) filters die speciaal zijn ontworpen voor een merk of product. Gebruikers kunnen deze filters gebruiken in hun eigen video’s en ze delen met hun volgers.

TikTok Adverteren

Voordelen van adverteren op TikTok

Er zijn verschillende voordelen van adverteren op TikTok. Hier zijn er een paar:

 1. Grote doelgroep: Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers wereldwijd biedt TikTok bedrijven de mogelijkheid om hun doelgroep op grote schaal te bereiken.
 2. Hoge betrokkenheid: TikTok-gebruikers besteden gemiddeld 52 minuten per dag op het platform en zijn actief betrokken bij de inhoud. Dit betekent dat advertenties op TikTok meer kans hebben om opgemerkt te worden dan op andere sociale media platforms.
 3. Creatieve vrijheid: TikTok is een platform dat zich richt op creativiteit en humor, wat betekent dat bedrijven meer vrijheid hebben om creatieve en vermakelijke advertenties te maken die aansluiten bij de doelgroep.
 4. Kosten-effectief: Adverteren op TikTok kan minder duur zijn dan op andere sociale media platforms, zoals Facebook en Instagram.

Tips voor succesvol adverteren op TikTok

Hier zijn enkele tips die bedrijven kunnen gebruiken om succesvol te adverteren op TikTok:

 1. Ken je doelgroep: Om succesvol te adverteren op TikTok is het belangrijk om je doelgroep goed te kennen en te begrijpen wat hen motiveert om interactie te ondernemen met content. Bestudeer de populaire trends en uitdagingen op het platform en pas je advertenties daarop aan.
 2. Houd het kort en krachtig: TikTok-video’s zijn kort, dus het is belangrijk om je boodschap snel en opvallend over te brengen. Zorg ervoor dat je advertentie in de eerste paar seconden de aandacht trekt van de kijker.
 3. Maak gebruik van humor: TikTok is een platform dat zich richt op humor en entertainment, dus het is belangrijk om dit mee te nemen in je advertenties. Zorg ervoor dat je advertenties leuk en vermakelijk zijn en vermijd te zware of serieuze inhoud.
 4. Maak gebruik van hashtags: Hashtags zijn belangrijk op TikTok en kunnen je helpen om je bereik te vergroten. Gebruik relevante hashtags in je advertenties en zorg ervoor dat je deelneemt aan populaire uitdagingen.
 5. Werk samen met influencers: Influencers hebben vaak een grote invloed op TikTok en kunnen je helpen om je merk of product te promoten. Werk samen met influencers die passen bij je merk en doelgroep om je bereik te vergroten en je boodschap te versterken.

Conclusie

Concluderend is adverteren op TikTok kan een effectieve manier zijn voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken en hun merkbekendheid te vergroten. Met verschillende advertentie-opties en een grote en betrokken doelgroep biedt TikTok bedrijven veel mogelijkheden om creatieve en effectieve advertenties te maken. Door zich te concentreren op humor, creativiteit en het begrijpen van hun doelgroep, kunnen bedrijven op TikTok opvallen en succesvol zijn in hun advertentiecampagnes.

Hulp nodig?

Je wil aan de slag met TikTok adverteren, maar je weer niet zo goed waar je moet beginnen? Neem vrijblijvend contact met ons op of stuur onze ads specialist Denny een berichtje op zijn LinkedIn!

Facebook
Twitter
Email
Print

Join Keenr

Mis geen enkele marketingtrend meer en ontvang goede tips om je onderneming te laten groeien!

Nieuwsbrief

Vul je naam en e-mailadres in: