,

Dé Creative Copywriter van Keenr. Maak kennis met Lisa.

Computer keyboard with copywriting key

Ontmoet: Lisa

Gek op: boeken en schrijven

Slimmerik op het gebied van: Copywriting

Hoe blink jij uit op het gebied van Copywriting?  

Naast dat ik erg gefocust ben op spelling en grammatica, vind ik mezelf een echte woordentovenaar. Ik vind het ontzettend leuk om te spelen met woorden en op zoek te gaan welke woorden of zinnen het beste passen. De ene tekst kan heel informeel en speels zijn, terwijl de andere tekst erg zakelijk en formeel moet zijn en juist dat zoeken naar de beste tone of voice is erg leuk.

Waarom heb jij een passie voor marketing?

Het is voor mij een uitlaatklep voor mijn creativiteit. Ik kom van origine uit de zorg en het helpen van mensen zit wel echt in mijn bloed. Ondanks dat ik niet meer werk in dat werkveld, help ik met Online Marketing alsnog mensen met hun (hulp)vraag, alleen nu op creatief gebied met Copywriting

Met wat voor vraagstukken help jij klanten?

Ik help klanten door het schrijven van teksten die het beste hun doelgroep aanspreekt. Dit kan echt van alles zijn, dat maakt het werk ook zo leuk en divers!

Wat is een van de leukste opdrachten waar je aan hebt mogen werken?

Voor het maken van mijn portfolio mocht ik een blogpost schrijven voor het bedrijf waar een van mijn vriendinnen werkt. Zij verkopen babyspullen en hebben op hun website ook blogs over alles wat met baby’s te maken heeft. Ik mocht een blog schrijven over een nieuwe trend in babyland, namelijk de beige babykamer. Het was ontzettend leuk om met hun tone of voice aan de slag te gaan, want ze schrijven veel met verkleinwoordjes en ze gebruiken een hele lieve en schattige toon in hun teksten.

Welke ontwikkeling in de markt mogen opdrachtgevers niet missen?

De toekomst van Copywriters ziet er anders uit door de komst van AI-tools zoals ChatGTP. Dit is iets wat opdrachtgevers niet zullen missen, maar misschien wat wij Copywriters wel zouden willen dat ze zouden missen haha! Toch denk ik dat het geen verkeerde ontwikkeling is en dat Copywriters veel baat hebben bij AI-tools omdat het een hoop tijd kan schelen als je het gebruikt als een ideeën generator.

Op welk vlak wil jij je graag verder ontwikkelen?

Ik vind Storytelling en Content Marketing erg interessant en ik zit ook wel een beetje rond te snuffelen naar cursussen die mij hier meer over kunnen leren. Daarnaast ben ik nu ook bezig met meer leren over Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop.

Wat ga jij doen na een werkdag?

Na een dag werken kruip ik lekker op de bank met een goed boek, daar kan ik echt van genieten!

Ben je benieuwd hoe Lisa jou verder kan helpen met groeien door de inzet van copywriting? Neem dan contact met ons op of stuur Lisa zelf een berichtje op LinkedIn!

Facebook
Twitter
Email
Print

Join Keenr

Mis geen enkele marketingtrend meer en ontvang goede tips om je onderneming te laten groeien!

Nieuwsbrief

Vul je naam en e-mailadres in: