,

Wat is affiliate marketing?

New frying pan with money euro banknotes on a white background.

Wat is affiliate marketing?

“Hoe zou het voelen om geld te verdienen terwijl je slaapt? Met affiliate marketing kan dit werkelijkheid worden”. Dit hoor je vaak op social media over affiliate marketing, maar het is wel ietsjes meer werk dan dat het klinkt. We leggen in deze blog hoe het werkt. Daarna mag je zelf beslissen of je er slapend rijk mee wordt.

Affiliate marketing in een notendop

Affiliate marketing is een van de online marketing vormen. Het houdt in dat een adverteerder producten of diensten aanbiedt via een affiliate netwerk. Affiliates, ofwel publishers, promoten deze producten of diensten op hun website, blog of social media-kanalen. Wanneer een consument via de affiliate website een product koopt, ontvangt de affiliate een commissie.

Affiliate Marketing stromen

Wie gebruiken affiliate marketing?

Affiliate marketing is een populair verdienmodel voor veel influencers en content creators. Door producten aan te bevelen die bij hun doelgroep passen, kunnen zij hun publiek helpen en geld verdienen. Adverteerders profiteren van de promotie van affiliates doordat zij hun producten onder de aandacht brengen van een groter publiek.

Soorten affiliate programma’s beschikbaar

Er zijn verschillende soorten affiliate programma’s beschikbaar. Zo zijn er programma’s die een vast bedrag per verkoop betalen, maar ook programma’s die een percentage van de verkoopprijs uitkeren. Daarnaast zijn er programma’s die betalen per lead of per click.

Hoe wordt je succesvol in affiliate marketing?

Om succesvol te zijn in affiliate marketing is het belangrijk om de juiste producten te kiezen en deze op de juiste manier te promoten. Affiliates moeten vertrouwen opbouwen bij hun publiek en alleen producten aanbevelen waar zij zelf achter staan. Ook is het belangrijk om de juiste doelgroep aan te spreken en een goede relatie op te bouwen met adverteerders.

Affiliate netwerken

Een affiliate netwerk is een platform waarop meerdere bedrijven zijn aangesloten. Er zijn veel verschillende affiliate netwerken beschikbaar, zoals Bol.com en Daisycon. Deze netwerken maken het eenvoudig voor affiliates om producten te vinden en te promoten. Ook bieden zij tracking- en rapportagemogelijkheden, zodat affiliates hun prestaties kunnen meten en verbeteren. Op de website van succes met affiliate marketing kan je lezen welke affiliate netwerken het meest worden gebruikt in Nederland.

Hulp nodig met online marketing?

Laat ons jou helpen en neem direct contact met ons op, dan bespreken we graag de mogelijkheden om jouw organisatie te laten groeien!

Facebook
Twitter
Email
Print

Join Keenr

Mis geen enkele marketingtrend meer en ontvang goede tips om je onderneming te laten groeien!

Nieuwsbrief

Vul je naam en e-mailadres in: